KORONA NAPRAVLJENA DA BI SE VODIO BIOLOŠKI RAT: Bolsonaro raspiruje teorije zavere, jasno rekao - samo jedna zemlja je profitirala

Tanjug

06. 05. 2021. u 09:48

BRAZILSKI predsednik Žair Bolsonaro izjavio je da je novi korona virus možda napravljen u laboratoriji kako bi se vodio "biološki rat".

КОРОНА НАПРАВЉЕНА ДА БИ СЕ ВОДИО БИОЛОШКИ РАТ: Болсонаро распирује теорије завере, јасно рекао - само једна земља је профитирала

Foto: EPA

On je objasnio da je to novi virus i da "niko ne zna da li je nastao u laboratoriji ili zato što je neki čovek pojeo životinju koju nije trebalo da pojede".

- Ali vojska zna sve o hemijskom, biološkom i radiološkom ratu. Da li je moguće da vodimo novi rat, pitam se. Čiji je bruto domaći proizvod najviše porastao - rekao je Bolsonaro.

Kako navodi Gardijan, iako brazilski predsednik nije direktno označio Kinu, ta zemlja je jedina članica G20 koja je prošle godine zabeležila rast.

Bolsonaro i njegovi saradnici i u prošlosti su davali izjave o Kini koji su ponekad narušavali odnose s najvećim trgovinskim partnerom Brazila.

Brazilski predsednik je u martu smenio tadašnjeg šefa diplomatije Ernesta Arauža, koji je osudio "maoističku Kinu" i njen "plan za svetsku dominaciju"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024