POSLE PEPE TVORA, NA UDARU SNEŽANIN PRINC: Za dušebrižnike poljubac prave ljubavi postao silovanje!

Novosti online

04. 05. 2021. u 13:12

NOVA vožnja u Diznilendu "Začarane želje Snežane" središte je polemike nakon što je nadograđena i uključuje scenu "poljupca istinske ljubavi". Ona je učinila Snežanu novom metom kulture otkazivanja jer se sada preispituje čitava radnja crtanog filma koji smo svi obožavali kao deca, pošto ju je princ poljubio bez njenog pristanka.

ПОСЛЕ ПЕПЕ ТВОРА, НА УДАРУ СНЕЖАНИН ПРИНЦ: За душебрижнике пољубац праве љубави постао силовање!

Foto: Printscreen youtube

"Zastrašujuća avantura Snežane" jedna je od originalnih vožnji Diznilenda i otvorena je po otvaranju parka 1955. godine. Park se zatvorio usled pojavljivanja koronavirusa a ponovno otvaranje donelo je nadogradnju, a vožnja je preuređena pod imenom "Začarana želja Snežane".

Vožnja uključuje sve vrste nadogradnji, uključujući scenu iz Diznijevog filma iz 1937. godine, u kojoj princ budi usnulu Snežanu "poljupcem prave ljubavi".

Pre renoviranja, prvobitna vožnja se završila smrću zle kraljice umesto da princ poljubi princezu i to je u svetu postao novi problem.

 - To je učenje dece da je ljubljenje, kada nije utvrđeno da li su obe strane voljne da se uključe, potpuno u redu? - pišu ljudi na mrežama.

Iako kontroverza oko poljupca bez pristanka između princa i Snežane nije novi diskurs - i o njemu se već mnogo puta pisalo - diskusija je ionako ponovo zaživela, zbog čega je Snežana postala viralna na mrežama.

 - Želimo da naši gosti vide sopstveno poreklo i tradiciju koje se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima sa kojima se susreću u interakciji sa Diznijem i zato smo ovo postavili kao deo vožnje - kažu iz Diznija kao odgovor na komentare ljudi.

(Noizz.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

buki

04.05.2021. 16:33

@Cacanin - Čak i ako Snežani taj poljubac spašava život, tim pre, jer isti smatraju kako nam je planeta prenaseljena. Nije ni čudo što su igrice za mlade prepune mrtvih. Pobednik je onaj ko je sa najviše ubijenih ''spasao'' planetu.

Nbgd

04.05.2021. 13:54

Bilo bi smesno da nije tuzno. Sve sto je nekada valjalo sada se gleda na drugaciji nacin i traze se neke nepostojece moralne greske, ali je zato sve ostalo postalo "normalno". Svi mi koji smo odrastali na Diznijevim crtanim filmovima, odrasli smo u normalne i porodicne ljude. A sadasnja omladina, koja je gledala Cartoon Network i rasla uz CounterStrike, Doom i sl. sasvim im je normalno da uzmu automat i izresetaju skolske drugare i nastavnike (u Americi). LJUDI, izgleda da ce uskoro smak sveta...

buki

04.05.2021. 16:37

@Nbgd - U bajkama su dobro i zlo uvek jasno odvojeni i deci se čitanjem grade moralne norme. Zapadu ne trebaju takvi, jer kako bi im onda prodali muda za bubrege, tako da će ukinuti sve bajke.

pc

04.05.2021. 14:00

Samo mi nije jasno da li je Snežana posle 50 godina podnela tužbu za silovanje ili je to uradio njen advokat. Tako nam je i Njegoš postao ratni huškač!!!

Eksokustodijan

04.05.2021. 14:12

Наравно! Тако треба!! Сада би требала друштва за заштиту животиња да узму у заштиту јадног вука кога је помахнитали ловац распорио и садржај желуца (бака и Црвенкапа) заменио камењем, па се јадан вук удавио у бунару. Затим обавезно да се узме у заштиту вештица коју су оно двоје зликоваца (Ивица и Марица) убацили и фуруну. Осим тога спречити злостављање маћехе и њених ћерки од стране Пепељуге. Није у реду да се она, а не нека од ћерки уда за принца, када су јој њих три обезбедиле лагодан живот, а Пепељуга их је мађијом изманипулисала и само зато што је имала закржљала стопала, принц је њу изабрао. Значи забранити: Црвенкапу, Ивицу и Марицу, Пепељугу, а и остале Дизнијеве цртаће, јер у сваком од њих главне личности тероришу или убијају поштен свет.