VELIKI POVRATAK DONALDA TRAMPA: Konačna odluka biće doneta u sredu

Novosti online

03. 05. 2021. u 17:38

NADZORNI odbor "Fejsbuka" je saopštio da će u sredu doneti dugo očekivanu odluku o sudbini nalogâ bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na društvenim mrežama te kompanije.

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ДОНАЛДА ТРАМПА: Коначна одлука биће донета у среду

Foto AP

Navedeno je da je "Fejsbukov" odbor primio više od 9.000 javnih odgovora koji se tiču suspenzije naloga Donalda Trampa na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram na neodređeno vreme.

Trampov nalog na Fejsbuku suspendovan je, nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na nadzorni odbor, koji je nezavisno telo i može da promeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama,

Tramp je sa Fejsbuka i Instagrama suspendovan na "neodređeno vreme" dan nakon upada njegovih pristalica u Kongres, prenosi Si-En-En. Slične korake su preduzeli i Tviter i Jutjub, zbog, kako su naveli, "rizika od podsticanja nasilja".

- Verujemo da je rizik da dozvolimo predsedniku da nastavi sa korišćenjem naših usluga tokom ovog perioda jednotavno prevelik - naveo je tada direktor kompanije "Fejsbuk" Mark Zakerberg.

Iz kompanije "Fejsbuk" su još u januaru zatražili od nadzornog odbora da donese konačnu odluku o Trampovoj suspenziji i naveli su da je važno da o tome odlučuje nezavisno telo.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*