G7 SMIŠLJAJU STRATEGIJU: Žele da obuzdaju ruske „propagande i dezinformacija“

Novosti onlajn

02. 05. 2021. u 14:04

DRŽAVE G7 će razmotriti mogućnost stvaranja kolektivnih mehanizama brzog reagovanja za obuzdavanje ruske „propagande i dezinformacije“, izjavio je u intervjuu „Rojtersu“ šef britanske diplomatije Velike Britanije Dominik Rab.

Г7 СМИШЉАЈУ СТРАТЕГИЈУ:  Желе да обуздају руске „пропаганде и дезинформација“

Foto: Piksabej

Prema njegovim rečima, Ujedinjeno Kraljevstvo koje ove godine predsedava savezom nada se da će ubediti partnere u potrebu pokretanja mehanizama brzog reagovanja koje bi bilo usmereno na razbijanje dezinformacija koje, navodno, Rusija širi.

- Kada vidimo laž, propagandu i lažne vesti, treba da reagujemo na to, ne pojedinačno, već svi zajedno, kako bismo negirali (dezinformacije) i saopštili svojim građanima istinu, kao i građanima Rusije, Kine i celog sveta - naglasio je šef britanskog spoljnopolitičkog resora.

Rab tvrdi da Rusija i Kina svojim akcijama u medijskom prostoru „pokušavaju da seju nepoverenje“ prema vladama zapadnih država, a kao primer je naveo, navodno, dezinformaciju o mešanju u izbore i o vakcinama protiv virusa korona. Ruske vlasti su više puta skretale pažnju na neosnovanost ovih optužbi.

Podsetimo, sastanak šefova diplomatija G7 će biti održan 3-5. maja u Londonu. Na sastanak su pozvani, pored diplomata Velike Britanije, Nemačke, Italije, Kanade, SAD, Francuske i Japana, još i predstavnici EU, Australije, Indije, Južne Koreje i Južnoafričke republike, kao i generalni sekretar Asocijacije država jugoistočne Azije (ASEAN) Lim DŽok Hoj.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)