HAOS U BRAZILU: Bolsonaro preti da će izvesti vojsku na ulice!

Tanjug

24. 04. 2021. u 19:10

BRAZILSKI predsednik Bolsonaro rekao je u petak da će, ako želi da naredi vojsci da izađe na ulice i uspostaviti red, naredba biti sprovedena.

ХАОС У БРАЗИЛУ: Болсонаро прети да ће извести војску на улице!

Foto: EPA

Govoreći tokom TV intervjua, Bolsonaro je odbio da „ulazi u detalje u ono što priprema“.

Ali onda je rekao: „Ako bismo imali problema, imamo plan kako da uđemo na teren. Naše oružane snage mogle bi jednog dana da izađu na ulice.”

Pritisak na predsednika raste, a pandemija koronavirusa izmiče kontroli.

Suočio se sa široko rasprostranjenim kritikama zbog postupanja s epidemijom u Brazilu, koji je drugi po broju žrtava koronavirusa na svetu nakon Sjedinjenih Država.

Tri od četiri privatne bolnice rekle su da imaju zalihe za lečenje Covid-19 za nedelju dana ili manje, uključujući kiseonik, anesteziju i osnovne lekove za intubaciju, pokazalo je istraživanje ANAHP u 88 bolnica članica širom zemlje.

Predsednik Bolsonaro nastavio je da umanjuje rizike krize - insistirajući da „ljudi umiru svuda“, nema koristi od „plakanja zbog prolivenog mleka“ i udaranja na državne lidere zbog pooštravanja zaključavanja.

Foto: AP Photo/Eraldo Peres

Kao odgovor na to, brazilski senat otvorio je istragu o njegovom postupanju s pandemijom, uključujući i to da li je vlada odgovorna za izbacivanje kiseonika u bolnicama u državi Amazoas u januaru, a koja je kriva za desetine smrtnih slučajeva.

Prošlog meseca, Bolsonaro je svog bivšeg šefa kabineta zadužio za Ministarstvo odbrane i zamenio sva tri komandanta oružanih snaga u okviru rekonstrukcije kabineta koja je naišla na šok kod visokih vojnih oficira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!