LUKAŠENKO POTPISUJE DEKRET: U slučaju smrti predsednika Belorusije, odmah vanredna situacija i evo ko preuzima vlast

Novosti online

24. 04. 2021. u 15:52

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će uskoro potpisati dekret putem kojeg će vlast, u slučaju nepredviđenih situacija, sa predsednika preći na Savet bezbednosti, a premijer će biti taj koji će biti vršilac dužnosti predsednika.

ЛУКАШЕНКО ПОТПИСУЈЕ ДЕКРЕТ: У случају смрти председника Белорусије, одмах ванредна ситуација и ево ко преузима власт

Foto: Jandeks.ru i Njus.ru

- Recite mi, u slučaju da sutra ne budemo imali predsednika, možete li da garantujete da će sve biti normalno? Ne. Zbog toga ću potpisati dekret kako će izgledati vlast u zemlji. Ako ubiju predsednika, Savet bezbednosti će preuzeti vlast. Istog trena će se uvoditi vanredna situacija, maltene do ratnog stanja, u slučaju da se neko primakne našim granicama - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Savet bezbednosti Belorusije će biti taj koji će biti zadužen za donošenje odluka.

Lukašenko je takođe rekao i da je malo verovatno da će do toga zapravo doći, ali da to čini „kako bi bio na oprezu“.

(SPutnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju