ŠTA POKAZUJU SATELITSKI SNIMCI RUSKE BAZE? Morozovsk sa borbenim avionima u stanju pripravnosti - na samo 150 kilometara od Ukrajine (FOTO)

Novosti onlajn

24. 04. 2021. u 11:17

NA PISTI u avio-bazi Morozovsk smeštenoj 150 kilometara od Ukrajine 15 ruskih borbenih aviona čeka naređenje iz Kremlja. Avione su otkrili satelitski snimki tog regiona, a reč je o bombarderima Su-34 koji spremno čekaju naređenje predsednika Rusije Vladimira Putina.

ШТА ПОКАЗУЈУ САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ РУСКЕ БАЗЕ? Морозовск са борбеним авионима у стању приправности - на само 150 километара од Украјине (ФОТО)

Foto: Tviter/@Realistqx

Reč je o vojnim avionima koji postižu brzinu od 2.200 kilometara na sat, a naoružani su laserski navođenim raketama. Osim u Morozovsku, otkrivena je aktivnost i u vojnoj bazi na Krimu gde se dovlače vojne trupe, helikopteri, dronovi, oprema za ometanje, a postavlja se i vojna bolnica, piše Dejli mejl.

Satelitske snimke borbenih aviona objavila je tehnološka kompanija Maksar koja je uočila ruske aktivnosti na još 15 lokacija uz ukrajinsku granicu što je više nego što se u početku mislilo.

Stručnjaci kažu kako su borbeni avioni uz granicu snažna poruka Ukrajini.

– Oni sada imaju mogućnost da uspostave vazdušnu nadmoć na ratištu i tako podrže pešadiju – rekao je general američkih avio snaga Filip Bridlav.

U ratu Rusije i Ukrajine dosad je ubijeno 14.000 ljudi od 2014. godine, a više od milion i po bilo je prisiljeno da napusti svoje domove. Rusija želi da se Ukrajina federalizuje i odvojenim regionima odobri autonomija. To je, mešutim, neprihvatljivo za ukrajinsku vladu, Veliku Britaniju i SAD.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!