PAR B-52 LETI PREMA TEHERANU: Očekuje se odgovor SAD na raketiranje baze u Iraku

Novosti online

23. 04. 2021. u 22:14

DVA strateška bombardera B-52 otkriveni su večeras kako lete preko Iraka i Kuvajta prema granici Irana.

ПАР Б-52 ЛЕТИ ПРЕМА ТЕХЕРАНУ: Очекује се одговoр САД на ракетирање базе у Ираку

Foto: EPA

Navodno cilj preleta dva strateška bombardera B-52 je demonstracija sile prema iranskom režimu i spremnosti SAD da reaguje munjevito ako crvena linija bude pređena.

Naime prelet dva strateška bombardera je direktni odgovor na raketni napad proiranskih milicija koje podržava Islamska revolucionarna garda "Pasadarani" koji su sinoć raketama kalibra 107 mm napali američku bazu na međunarodnom aerdoromu Bagdad.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi