VAŠINGTON RAZMEŠTA NOVE NUKLEARNE SISTEME: Zaharova - Tektonske promene na polju evropske bezbednosti, a SAD ćute

Tanjug

21. 04. 2021. u 21:44

VAŠINGTON se namerno ne oglašava povodom planova o razmeštanju novih nuklearnih sistema, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom objavljivanja izveštaja Stejt departmenta naslovljenog sa: "Pridržavanje i usklađenost sa kontrolom i neširenjem naoružanja i sporazumom o razoružanju u 2021. godini".

ВАШИНГТОН РАЗМЕШТА НОВЕ НУКЛЕАРНЕ СИСТЕМЕ: Захарова - Тектонске промене на пољу европске безбедности, а САД ћуте

Foto: Printskrin

- U izveštaju se ne pominju ''tektonske promene'' na polju evropske bezbednosti nastale kao posledica širenja vojno-strateške infrastrukture NATO prema granicama Rusije i planovima SAD da rasporede nove sisteme nuklearnog naoružanja - ukazala je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je ocenila da su američke optužbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružanja neosnovane i da služe da se prikriju destruktivne aktivnosti Vašingtona istakavši da rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup stejt departmenta - ciničan.

- Ozbiljna analiza stanja u ovoj sferi zamenjena je neprikladnim pokušajima da se optužuje Rusija iako Moskva čuva sve svoje ne-strateško nuklearno naoružanje na svojoj teritoriji - predočila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!