KO ĆE NASLEDITI BOGATSTVO BRITANSKOG PRINCA FILIPA: Kraljica Elizabeta dobija najveći deo imovine

Novosti online

22. 04. 2021. u 08:56

Posle sahrane princa Filipa britanski mediji bave se temom nasledstva njegove imovine. Princ je iza sebe ostavio bogatstvo koje se procenjuje na 10 miliona funti koje je delom zaradio tokom karijere u mornarici, a ne treba zaboraviti da je kao član kraljevske porodice zarađivao oko 400 hiljada funti godišnje. Osim toga, s kraljicom je ulagao u nekretnine, deonice, umetničke kolekcije i retke knjige.

КО ЋЕ НАСЛЕДИТИ БОГАТСТВО БРИТАНСКОГ ПРИНЦА ФИЛИПА: Краљица Елизабета добија највећи део имовине

Foto: EPA

       Kraljevska porodica nije otkrila sadržaj prinčevog testamenta i jedino je poznato da će njegovu kočiju i ponije naslediti njegova unuka lejdi Luis, 17-godišnja kći princa Edvarda, koja je sa dedom delila strast prema konjima i kočijama o kojima ju je sam podučavao.

Deo njegove imovine naslediće njegovo četvoro dece prinčevi Čarls, Edvard i Endrju i princeza Ana, međutim za većinu se pretpostavlja da će pripasti kraljica Elizabeta.

Iako se očekivalo da će njegovu titulu naslediti princ Edvard, ona će biti dodeljena Čarlsu koji će je proslediti Edvardu kad postane kralj.

Osim toga, svu imovinu koju će nakon Filipove smrti dobiti kraljica od nje će naslediti Čarls, tako da će on biti taj koji će na kraju dobiti većinu očevog bogatstva.

Takođe, nagađa se da je Filip deo imovine ostavio humanitarnim organizacijama koje je podržavao, pišu britanski mediji.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a