BELORUSIJA I RUSIJA UVEK NA UDARU: Moskva i Minsk meta stalnih napada drugih zemalja

Novosti online

21. 04. 2021. u 22:49

MOSKVA i Minsk predstavljaju metu stalnih napada drugih zemalja, predsednik Rusije Vladimir Putin je u svom obraćanju parlamentu govorio o neprijateljskoj politici sa kojom se suočavaju Rusija, Belorusija i druge države, ali samo nekolicina joj može dati dostojan otpor, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

БЕЛОРУСИЈА И РУСИЈА УВЕК НА УДАРУ: Москва и Минск мета сталних напада других земаља

Foto: Kremlin.ru

- Glavno je što je u svom godišnjem obraćanju ruskom parlamentu predsednik tome posvetio veliku pažnju. I upravo time je predsednik Putin odlučio da demonstrira ono što se, verovatno, naziva neprijateljskom politikom. Sa tom neprijateljskom politikom suočava se i Belorusija, suočava se i naša zemlja i mnogo drugih zemalja - rekao je Peskov za televiziju „Belorusija 1“.

Međutim, „samo nekolicina zemalja je zaista sposobno i može na adekvatan način da pruži otpor takvim pojavama“, primetio je portparol Kremlja.

- Mi i posebno – Belorusija i Rusija, i zajedno predstavljamo stalnu metu i objekat napada iz drugih zemalja. Stoga, zapravo, samo treba da se naviknemo da živimo u državi sa takvom spoljnom pretnjom, u stanju kada je spoljno okruženje agresivno i neprijateljski raspoloženo. A ranjivost Moskve ili Minska, naravno, povećava opasnost za drugu zemlju. To je apsolutno nesporno - naglasio je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

BRISEL SE IGRA VATROM: Orban - Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu