ZAPADNI Balkan je region od geostrateškog interesa za EU i SAD, podvukao je ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg u telefonskom razgovoru sa šefom američke diplomatije Entonijom Blinkenom.

Pera

21.04.2021. 09:54

Balkan kao deo evroatlanskoh integracija tako da najpre unište nas srbe dakle srbija nikad u zapadnim sistemima ne zato što srbija neće već zato što nas iskonski mrze!

buki

21.04.2021. 09:55

Interes SAD i EU na zapadnom Balkanu je da ga militarizuje, uvuče u Nato i odatle crpi pešadiju u svom pohodu na prirodna bogatstva Rusije. Oni će daljinski da pritiskaju dugmiće i bombarduju iz vazduha, a Bugari, Albanci, Makedonci, Rumuni, Srbi, Crnogorci, Česi, Slovaci, Poljaci, bivše ruske republike itd će da ginu u sramnom pljačkaškom pohodu na Rusiju. Ako to obave, lakše će izaći na kraj i sa Kinom, a bili bi i bogatiji za ogromna ruska blaga. Ono što kradu nafte iz Libije, Iraka i Sirije je sića u odnosu na količinu koju poseduje Rusija, i lopovi od toga ne odustaju, samo kroz istoriju menjaju taktiku i sredstva pritiska. Nećemo u EU, a bilo bi lepo i da Atlantski okean bude mnogo veći, kako bi nas koliko-toliko zaštitio od zla sa one strane.

buki

21.04.2021. 10:41

Naravno da vuku konopac na istu stranu, kada im je osvajanje i pljačka Rusije već dugo zajednički cilj. Ta simbioza je normalna, ali nije normalno što im političke elite zapadnog Balkana u tome pomažu, iako znaju da će njihovi narodi poslužiti samo kao Nato pešadija, a preživeli postati robovi u toj nacističkoj tvorevini. I sada im zlo curi na uši, a zamislite obim tog iživljavanja ako (ne daj bože) pokradu ogromna ruska prirodna bogatstva. Narode, pamet u glavu i svako na svoj način da doprinese uništenju tog zla, sintetizovanog u vidu Nato pakta.

djura

21.04.2021. 18:05

nema rata bez svabe... trebali su da "pretrce" Mahabharatu i vide kako je Bog uvukao u rat sve lose ,sa samo jednim ciljem , da ih sve , ali sve "opravdano" pobije , a da ko prezivi ima dobar razlog da bude , dobar...