RUSKA VAKCINA JE SPASILA LJUDSKE ŽIVOTE: Prag osudio „ideološko ludilo“ oko „Sputnjika Ve“

Novosti onlajn

15. 04. 2021. u 22:36

PORTPAROL češkog predsednika Irži Ovčaček osudio je „ideološko ludilo“ koju u Češkoj nameće deo opozicije i mediji u vezi sa ruskom vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

РУСКА ВАКЦИНА ЈЕ СПАСИЛА ЉУДСКЕ ЖИВОТЕ: Праг осудио „идеолошко лудило“ око „Спутњика Ве“

Ruska vakcina

- Vakcina koja je sačuvala živote ljudima izaziva napade ljutnje, besa i mržnje - istakao je Ovčaček.

Kako je rekao, opozicija i novinari nadmašuju jedni druge u manifestaciji ideološkog ludila koje može da se uporedi sa mračnim vremenima žestoke ideološke konfrontacije iz 1950. godina.

Portparol predsednika je reagovao na ovaj način nakon objave lokalnog portala „Spisak“. Medij je izneo pretpostavku da bi pošiljka sa vakcinom „Sputnjik Ve“ koja nije odobrena u zemlji za vakcinaciju diplomata i članova njihove porodice, a koju je uz saglasnost češkog Ministarstva spoljnih poslova dobila ruska ambasada, mogla da se iskoristi na neki drugi način.

U međuvremenu, ambasada Rusije u Češkoj je u zahtevu upućenom MIP-u podsetila da je devet evropskih zemalja, uključujući Francusku i Veliku Britaniju, ranije dalo saglasnost za dobijanje ograničenog broja doza „Sputnjika Ve“ za vakcinaciju zaposlenih u ruskim diplomatskim predstavništvima.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)