KRVAVI OBRAČUNI KRIMINALNIH KLANOVA: Ponovo pucnjava na ulicama Pariza, atentator umesto oca pogodio ćerku (10), devojčica teško povređena

G.Čvorović, od stalnog dopisnika, Pariz

14. 04. 2021. u 19:00

POLICIJA je u sredu intezivno tragala da atentatorom koji je dan ranije u oružanom obračunu u pariskom predgrađu Panten usred dana pokušao da ubije muškarca, a teško ranio njegovu kćerku koja se nalazila u kolima.

КРВАВИ ОБРАЧУНИ КРИМИНАЛНИХ КЛАНОВА: Поново пуцњава на улицама Париза, атентатор уместо оца погодио ћерку (10), девојчица тешко повређена

Foto: EPA

Desetogodišnja devojčica je pogođena hicem u leđa, hitno je operisana i u sredu se bolje osećala. Do bolnice je kolima prebacio otac, koji je prošao bez povreda.

Meta napadača bio je Jasin Šeambi (45), koji je bio optužen za ubistvo u obračunu oko trgovine drogom 2013. godine, kako prenose francuski mediji. Bio je osuđen na dvadeset godina zatvora, ali ga je u žalbenom postupku prošle godine uspeo da oslobodi advokat Erik Dipon Moreti, koji je u međuvremenu postao francuski ministar pravosuđa.

Do napada je u utorak došlo kada je automobil za čijim volanom je sedeo Šeambi izlazio s parkinga. Napadač, obučen u crno, posle ispaljenih hitaca je pobegao trčeći do svog električnog trotineta, a onda nestao.

Šeambijeva sestra Esma je ubijena 2016. godine za volanom svog automobila, a smatra se da je ovo ubistvo osveta njenom bratu.

Do oružanog napada u Pantenu došlo je samo dan posle ubistva ispred bolnice u Pariskom 16. arondismanu za koje se smatra da je spada u obračun kriminalnih grupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi