ONA JE NAJMLAĐA MILIJARDERKA KOJA JE SAMA ZARADILA SVOJ NOVAC: Firmu je osnovala posle tužbe i seksualnog zlostavljanja (VIDEO)

Novosti online

11. 04. 2021. u 15:14

NAKON što je njena kompanija Bambl nedavno izašla na berzu, bogatstvo Vitni Vulf Herd premašilo je milijardu dolara.

ОНА ЈЕ НАЈМЛАЂА МИЛИЈАРДЕРКА КОЈА ЈЕ САМА ЗАРАДИЛА СВОЈ НОВАЦ: Фирму је основала после тужбе и сексуалног злостављања (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Magazin Forbs nedavno je objavio svoju godišnju listu milijardera na kojoj se nalazi više od 2770 osoba, od čega je njih skoro 500 prvi put ušlo u ovaj ekskluzivan klub.

Verovatno najzanimljivija osoba na tom popisu novih milijardera je Vitni Vulf Herd čije se bogatstvo povećalo nakon što je početkom godine kompanija koju je osnovala, Bamble, izašla na berzu.

Mediji naglašavaju kako je ona najmlađa žena koja je sama zaradila milijardu dolara, odnosno novac nije dobila od nasledstva ili na primer posle razvoda.

Priča Vilfni Vulg Herd je prilično neobična i uključuje optužbe za seksualno zlostavljanje i tužbe iz vremena dok je radila u Tinderu, a upravo joj je to (negativno) iskustvo pomoglo da napravi svoju aplikaciju za upoznavanje Bamble.

Takođe, za razliku od većine biznismena i kolega na rukovodećim mestima koji žive za posao, ona izuzetno ceni svoje privatno vreme koje provodi sa porodicom i šokirala je mnoge kada je u jednom intervjuu rekla da voli da uzme slobodno popodne.

Volf Herd je udata za Majkla Herda, naftaškog naslednika, kojeg je upoznala na skijanju u Aspenu 2013. Venčali su se četiri godine kasnije, a 2019. prodali su Majklovo porodično imanje u Teksasu za 28,5 miliona dolara. Par ima jedno dete.

I pre osnivanja Bambla Vulf Herd je imala veliko iskustvo sa aplikacijama za upoznavanje i bila je deo ekipe koja je osnovala Tinder.

Kompaniju je napustila nakon neslaganja sa ostalim direktorima kompanije (sa jednim je bila i u vezi) pa je podigla i tužbu za seksualno uznemiravanje.

Iako je kompanija koja upravlja Tinderom, Meč grup demantovala njene optužbe, ipak joj je platila oko milion dolara za nagodbu. Takođe, tada je bila i na meti onlajn zlostavljača zbog kojih je morala da ugasi svoj profil na Tviteru.

Kako je na svojoj koži osetila zlostavljanje - negativnih iskustava imala je i kao tinejdžerka, odlučila je da pokrene aplikaciju u kojoj će svu kontrolu imati isključivo žene pa u Bambleu samo one mogu da započmu razgovor sa drugim osobama.

Kompaniju je pokrenula uz pomoć ruskog investitora Andreja Adreva koji je još ranije osnovao društvenu mrežu Badu ali je pre dve godine prodao svoje udele u obe kompanije.

Udeo Vulf Herd u Bambleu  iznosi 11,6 posto pa je, nakon izlaska kompanije na berzu, njeno bogatstvo procenjeno na oko 1,3 milijardi dolara. Takođe, i ona ima udeo u Baduu, a te dve aplikacije zajedno imaju oko 40 miliona korisnika, od kojih 2,5 miliona plaćaju pretplatu.

Ona je jedna od 328 žena koje se nalaze na Forbsovoj listi milijardera, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada ih je na popisu bilo 241, a tri najbogatije žene na svitu su Fransoaz Betenkur Mejers čiji je deda osnivač L'Oreala, Alis Valton, naslednica osnivača Valmarta i bivša žena Džefa Bezisa, Mekenzi Skot.

(Zimo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!