MISTERIJA KOJA POTRESA SVET: Princeza Latifa je imala sve u životu, onda je nestala bez traga (VIDEO)

Tanjug

11. 04. 2021. u 00:05

UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) do sada nisu pružili dokaze da je princeza Latifa bin Muhamed Al Maktum, nestala ćerka vladara Dubaija, živa, saopštile su Ujedinjene nacije.

МИСТЕРИЈА КОЈА ПОТРЕСА СВЕТ: Принцеза Латифа је имала све у животу, онда је нестала без трага (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

CNN prenosi da je Kancelarija Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCR) saopštila u petak da je od UAE zatražila dokaz da je princeza još u životu, ali da ga nije dobila.

- Nemamo nijedan, a voleli bismo da vidimo jasan, uverljiv dokaz da je princeza živa. Pokušali smo da zakažemo sastanak između visokih zvaničnika, sa novim ambasadorom UAE pri UN u Ženevi, misija je prihvatila ove zahteve, ali još nemamo tačan datum - naglasila je portparolka OHCR Marta Urtado.

Urtado je na konferenciji za novinare rekla i da bi za OHCR bilo idelalno da se sastane sa princezom Latifom i da razgovara s njom nasamo kako bi ispitao sve aspekte situacije u kojoj se nalazi i da je to ono što će predložiti misiji UAE u Ženevi ako do sastanka dođe.

Zvaničnica UN takođe je poručila da će kancelarija pokrenuti i slučaj Latifine sestre Šamse al Maktum i zatražiti informaicje i o njenom trenutnom boravištu.

Na tajnim snimcima koje je BBC dobio u februaru i podelio sa CNN-om, princeza Latifa je tvrdila da je zadržana kao talac u "vili preuređenoj u zatvor", bez pristupa medicinskoj pomoći.

Kao rekacija na to, Vlade Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštile su da je Latifa bezbedna i pod brižnom negom svoje porodice i medicinskih radnika.

Krajem februara Latifa je britanskoj policiji poslala pismo, u koje je uvid imao i CNN, sa zahtevom da istraže navodnu otmicu njene starije sestre, princeze Šamse, iz Britanije 2000. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)