SAMOPROGLAŠENA Donjecka narodna republika saopštila je da ukrajinski vojnici masovno beže iz Donbasa.

Milivoje

10.04.2021. 12:23

Vod je najniža(najmanja)taktička jedinica,koja u svom sastavu ima 3-4 odeljenja i na čijem čelu je komandir(a ne komandant)voda:komandir voda je podoficir, a ređe oficir-početnog čina(potporučnik)!

raca

10.04.2021. 17:44

@Milivoje - Bravo genije idi u general štab , izmislio si toplu vodu samo znaj da je odelenje najniža vormaciska jedinica, a drugo Ti ukrainski vojnici su prepušteni sami sebi ostali pobegli duboko u pozadinu i ide ono lako je komandovati teško je poginuti.

Milan

11.04.2021. 10:16

@raca - Ajd majke ti pokušaj bar malo da koristiš pravopis. Strašno je čitati tvoj tekst, oči bole od tvoje nepismenosti. Nije general štab nego Generalštab to što spominješ u tekstu. I nije vormaciska nego formacijska ("v" može biti lapsus ali bez "j" je nepismenost). Isto tako i "ukrainski" umesto ukrajinski. I čovek je lepo rekao "taktička" jedinica a ne tvoja "vormaciska". Tako možemo ići još dalje i reći da je vojnik osnovna jedinica svake formacije (logično). Bez vojnika nema nikakve formacije. Razvojem veštačke inteligencije ni to neće biti tačno jer će ljude kao vojnike zameniti roboti ili androidi...

Milivoje

11.04.2021. 13:16

@raca - Najniža taktička jedinica je vod,a odeljenje je najniža-najmanja borbena jedinica. Još nešto, preduslov za pisanje komentara je pismenost i poznavanje oblasti o kojoj se piše; više nego očigledno je da si neobrazovan u svakom pogledu: ne kaže se vormacija,već formacija!!! P.S. I na kraju da te obavestim: u GŠ VJ i VSCG radio sam poslednjih osam godina svoje profesionalne službe!

Mladen

16.04.2021. 19:34

@raca - Riječ "odelenje" ne postoji ni u jednom književnom jeziku na svijetu. Na srpskom jeziku, to je odeljenje na ekavskom, odnosno odjeljenje na ijekavskom.