ZAHAROVA RASKRINKALA VELIKU LAŽ: Lakše im je da neosnovano optuže Rusiju, nego da sarađuju

Tanjug

05. 04. 2021. u 17:02

ZAPADNI mediji nisu pružili nikakve dokaze ili izvore navodeći umešanost ruskih hakera u sajber napade na nemački Bundestag, navela je danas u saopštenju portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА ВЕЛИКУ ЛАЖ: Лакше им је да неосновано оптуже Русију, него да сарађују

Foto: EPA

- Oni ukazuju na moguću odgovornost neke grupe Gostrajter, koja je verovatno vezana za Rusiju, a kao i obično ne daju nikakve dokaze ili izvore - navela je ona, preneo je TAS S.

Portparol ruskog Ministarstva je naglasila da je Nemačka upoznata sa kontaktima ruskog Nacionalnog koordinacionog centra za računarske incidente, koji radi sa stranim agencijama u vezi sa takvim pitanjima.

- Međutim, očigledno još jednom nisu podneti zvanični zahtevi (Centru). Mnogo je lakše neosnovano smatrati Rusiju odgovornom nego istinski sarađivati sa našom zemljom - istakla je Zaharova.

Ranije je "Špigl" preneo pozivajući se na neidentifikovane izvore da su hakeri pokušali da provale u računare i lične mejlove sedam poslanika Bundestaga i 31 regionalnog poslanika.

Prema izveštaju, grupa Gostrajter mogla bi stajati iza ovog napada. U članku se tvrdi da je grupa možda povezana sa Rusijom, ali nisu izneti dokazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)