"ODGOVOR RUSIJE ĆE BITI ŽESTOK!" Ukrajina provocira sukob i pokušava da se sakrije iza leđa Ujka Sema

Novosti online

05. 04. 2021. u 13:57

RUSKI politički i vojni stručnjak Franc Klincevič reagovao je na izjavu Kijeva o garancijama podrške Sjedinjenih Država u mogućem oružanom sukobu između Ukrajine i Rusije.

ОДГОВОР РУСИЈЕ ЋЕ БИТИ ЖЕСТОК! Украјина провоцира сукоб и покушава да се сакрије иза леђа Ујка Сема

Foto: Printksrin/Depositphotos/ilustracija

Ranije je pres služba Ministarstva odbrane Ukrajine izdala saopštenje da je Vašington obećao da će pružiti podršku Kijevu u slučaju zaoštravanja situacije u Donbasu.

- Naravno, niko se neće boriti za Ukrajinu - ni Sjedinjene Države, ni NATO, ali pokušaji organizovanja provokacija na ovaj način traju već dugo i nastaviće se - rekao je Klintsevich u komentaru za FAN. - Sjedinjene Države imaju dugogodišnji plan: po svaku cenu da izazovu pravi vojni sukob između Ukrajine i Ruske Federacije. Sva ova priča o ratu koji se navodno vodi na Donbasu između Ukrajine i Rusije, a koji ukrajinski mediji hrane svoj narod, ne podnosi kritike. Svi već dugo sve dobro razumeju. Stoga je Kijevu sve teže da organizuje provokacije.

Zbog toga je u Ukrajini proizvedena nova histerija u vezi sa navodnom koncentracijom ruskih trupa na rusko-ukrajinskoj granici, primetio je Klincevič. Međutim, pokušaji Kijeva, organizovanjem nove provokacije, da se sakrije iza leđa Ujka Sema, izuzetno su opasni, primetio je političar.

- U slučaju bilo kakve provokacije, Rusija će odmah reagovati i ovaj odgovor će biti veoma snažan - naglasio je Franz Klintsevich.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a