KANADSKI PORTAL O NOVOM „URALU“: Vožnja na ruskom motociklu – vanvremensko iskustvo

Novosti online

04. 04. 2021. u 15:35

KANADSKI portal „Hot kars“ pohvalio je ruski motocikl „Ural gir ap“ iz 2021. godine. Autor članka je vožnju na njemu nazvao vanvremenskim iskustvom.

КАНАДСКИ ПОРТАЛ О НОВОМ „УРАЛУ“: Вожња на руском мотоциклу – ванвременско искуство

Foto: printskrin YT

Prema rečima autora materijala, savremeni motocikli su opremljeni bokser motorom od 750 kubika i 41 konjskih snaga.

Disk kočnice i elektronsko ubrizgavanje goriva pružaju vlasniku mogućnost da uživa u vožnji na retro motociklu u kombinaciji sa savremenom pouzdanošću, dok priključni bočni pogon omogućava bolje terenske performanse. Ali više pohvala zaslužuje atmosfera koja okružuje „Ural“, zaključak je portala.

Foto: printskrin YT

„Vožnja na jednom od njih je vanvremensko, intuitivno iskustvo. Retro izgled motocikla privlači masu ljudi gde god da se pojavi. Ovaj motocikl sa prikolicom jedan je od naših omiljenih vozila za sva vremena!“, piše portal.

Autor je takođe istakao da se savremeni motocikli razlikuju od starih modela po višim proizvodnim standardima i poboljšanom kvalitetu materijala.

PO UGLEDU NA NEMAČKE VOJNE MOTOCIKLE

Portal podseća su se prethodnici savremenih „Urala“ pojavili u Sovjetskom Savezu pre Drugog svetskog rata kada je sovjetsko rukovodstvo uvidelo efikasnost nemačkih vojnih motocikala BMV R71 i rešilo da napravi sličnu tehniku za Crvenu armiju.

Nemačka je odbila da proda motocikle SSSR-u, ali je Moskva uspela da nabavi pet BMV R71 preko švedskih posrednika. Sovjetski inženjeri su ih proučili i napravili motocikl M-72 koji je prethodnik domaćih teških motocikala sa bočnom prikolicom.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)