GDE ĆE UKRAJINSKA VOJSKA PRVO UDARITI: Pušilin - Znamo sve, i šta ih uče i šta mogu, ali i ko ih podstiče

Novosti online

04. 04. 2021. u 11:12

U SAMOPROGLAŠENOJ Donjeckoj narodnoj republici smatraju da će, u slučaju da ukrajinska vojska krene u ofanzivu, na udaru prvo biti Donjeck.

ГДЕ ЋЕ УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПРВО УДАРИТИ: Пушилин - Знамо све, и шта их уче и шта могу, али и ко их подстиче

Foto: Depositphotos/Printscreen

„Ako smo do sada očekivali ukrajinsku ofanzivu u južnom i u severnom delu DNR (kako bi se Gorlovka odsekla od Donjecka), sada, u slučaju ofanzive, na meti napada će biti direktno Donjeck“, smatra zamenik ministra za informisanje DNR Danil Bezsinov.

Međutim, predsednik samoproglašene republike Denis Pušilin u intervjuu jutjub-kanalu „Solovjov lajv“, podsetio je da DNR poseduje vojsku i da će znati da se odbrani.

„Mi nismo u 2014. godini. Sada je sve izgrađeno - imamo pravu vojsku i analiziraju se svi scenariji: i šta Ukrajina može uraditi i na šta ih može podstaknuti Zapad i SAD. Znamo šta ih uče. Metode rata nisu nove. Sve je to već viđeno u Iraku i Siriji“, rekao je Pušilin.

Foto Arhiva

Ranije je predstavništvo samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre saopštio da su ukrajinske snage tokom proteklog dana šest puta narušile primirje, gađajući teritoriju LNR.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su naselja iz artiljerijskog oruđa i minobacača. Podaci o žrtvama nisu saopšteni.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024