MOĆNI ČUVAR NEBA RUSIJE: Armija dobila novi PVO sistem (VIDEO)

Novosti online

31. 03. 2021. u 21:58

RUSKI holding „Elektronika“ počeće ove godine serijsku proizvodnju najnovijih kompleksa za upravljanje vatrom sredstava protivvazdušne odbrane „Magistar-SV“.

МОЋНИ ЧУВАР НЕБА РУСИЈЕ: Армија добила нови ПВО систем (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Sistem je prošao državna ispitivanja i predat vojsci, saopštila je pres služba korporacije „Rosteh“, čiji deo je navedeni holding.

„Holding 'Roselektronika' će 2021. godine početi serijsku proizvodnju kompleksa automatizovanog upravljanja vatrom sredstava PVO 'Magistar-SV'. Novi objedinjeni modul je predviđen za izviđanje vazdušnog prostora pomoću spoljnih i ugrađenih izviđačkih sredstava i za koordinaciju protivavionske borbe. Prošao je državna ispitivanja i prihvaćen je u rusko vojsci“, izjavili su u korporaciji.

„Rosteh“ je naveo da je „Magistar“ opremljen jedinstvenom optičko-elektronskom stanicom sposobnom za automatsko otkrivanje, prepoznavanje i praćenje vazdušnih ciljeva.

„Kako bi obezbedili ovakve tehničke mogućnosti eksperti su morali da naprave bazu podataka optičkih karakteristika različitih vazdušnih ciljeva i karakteristika interferencijskih zračenja“, dodali su u pres službi.

U sastav „Magistra“ ulaze i malogabaritni detektori radara koji se sastoje od radara za nadzor i preciznih koordinata. Prema „Rostehu“ ovaj radar je „ispred svih trenutno poznatih radara".

Predviđena je mogućnost integrisanja „Magistra“ u podsistem upravljanja PVO perspektivnih i postojećih protivavionskih raketnih sistema za borbu protiv visoko preciznog naoružanja i višenamenskih bespilotnih letelica.

Foto: Printskrin

Razvoj i proizvodnju objedinjenog modula „Magistar-SV“ izvodi kompanija „Rubin“, koja pripada koncernu „Vega“, holdinga „Roselektronika“. Kako je naveo generalni direktor kompanije „Vega“ Vjačeslav Mihejev, tokom razvoja „Magistra“ uzeto je u obzir iskustvo vojnog kompleksa „Barnaul-T“.

„U sastav objedinjenog modula ulaze kvalitativno nova sredstva za izviđanje vazdušnog prostora, koja zadovoljavaju savremene zahteve dometa i tačnosti otkrivanja vazdušnih ciljeva. Ovo je optičko-elektronska stanica, prenosni optičko-elektronski uređaj za posmatranje, radarski detektor male veličine i stanica za radio-elektronsko izviđanje“, dodao je Mihejev.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)