TRAŽI JAČANJE RUSKO-JERMENSKE VOJSKE: Oglasio se Pašinjan nakon najave o podnošenju ostavke

Novosti online

28. 03. 2021. u 20:50

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan je na sastanku sa stanovnicima jermenske Armavirske oblasti predložio da se razmotri jačanje Združenih snaga vojske Rusije i Jermenije.

ТРАЖИ ЈАЧАЊЕ РУСКО-ЈЕРМЕНСКЕ ВОЈСКЕ: Огласио се Пашињан након најаве о подношењу оставке

Foto: Kremlin.ru/Arhiva Novosti

- Za nas je prioritet pitanje bezbednosti. Trebalo bi da pronađemo nove formule za suprotstavljanje bezbednosnim pretnjama. Prema mom mišljenju, najvažnija formula su zajedničke jermensko-ruske oružane snage koje već deluju. U predstojećem radu, diskusijama i pregovorima bi trebalo da razmislimo o jačanju snaga kao najvažnijeg elementa za osiguravanje regionalne bezbednosti - izjavio je Pašinjan.

Međutim, premijer je rekao da to ne znači da Jermenija stalno treba da se sprema za nove ratove.

- Potrebno je da kreiramo povoljnu atmosferu oko Jermenije u regionu. Kako bismo to učinili, moramo da izmenimo svoj pogled na region, a isto to region mora da uradi u pogledu Jermenije - dodao je.

U skladu sa rusko-jermenskim sporazumom, potpisanim 30. novembra 2016. godine, glavni zadatak Združene grupe oružanih snaga dveju zemalja je pružanje adekvatnog odgovora na oružane napade (agresiju), a takođe i na druge izazove i pretnje koji ugrožavaju bezbednost Rusije i Jermenije.

Zadatak grupe je i pokrivanje kopnenog dela državne granice obe zemlje u utvrđenim granicama nadležnosti, učešće u zaštiti državne granice Rusije i Jermenije u vazdušno-kosmičkom prostoru i  protivvazduhoplovnoj obrani trupa izuzetno važnih objekata obeju država razmeštenih u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna