SNIMCI TAJNE JEDINICE RUSKE VOJSKE: Pogledajte kako specijalci Baltičke flote vežbaju pred nosem NATO snaga (VIDEO)

Novosti online

24. 03. 2021. u 17:41

NA POLIGONIMA u Kalinjingradskoj oblasti obučavaju se vojnici iz obaveštajnih jedinica korpusa Baltičke flote.

СНИМЦИ ТАЈНЕ ЈЕДИНИЦЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Погледајте како специјалци Балтичке флоте вежбају пред носем НАТО снага (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

U okviru borbene obuke, oni će vežbati ofanzivne i odbrambene borbene akcije, tokom kojih će usavršavati veštine upotrebe naoružanja i posebne izviđačke opreme.

Iskusni vojnik, koji je tokom snimanja vojnicima držao obuku u pakovanju padobrana, kratko i jasno je definisao formulu uspeha: najvažnija je disciplina. Upravo je to ono što komandiri žele od svojih potčinjenih. Ruska televizija „Zvezda“ je uspela da otkrije neke tajne veštine.

Greške na nebu pri sletanju ili iza neprijateljskih linija tokom izvršavanja borbene misije mogu biti kobne, pa se ne smeju dozvoliti. Neophodno je pažljivo slušati komandante i jasno slediti sva uputstva.

Na ovakvim obukama izviđači se bave raznim stvarima koje ulaze u krug njihovih interesovanja, jer je potrebno da u sve budu uključeni.

Obaveštajac je ekspert i dobro obučen vojnik. Potrebno je da bude sposoban da deluje autonomno, čak i van svog tima, ako se za tim ukaže potreba. Mora biti fizički jak i izdržljiv, da ume da puca iz različitih vrsta oružja, i to ne samo svog, standardnog, već i bilo kog drugog, koje može da pokupi kao trofej na bojnom polju.

Na obukama najiskusniji dele svoja iskustva, a ima i onih koji uče od nule. U okviru jedne od formacija armijskog korpusa, nedavno je formirana izviđačka jedinica sa određenim zadacima čije izvršavanje mora da se nauči i tehnički razvije. To je ono što oni trenutno rade na poligonima. Treninzi će biti održavani mesec dana i u njima će učestvovati oko 1.000 vojnika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)