BAJDEN ŠALJE DECU MIGRANTE U VOJNE BAZE: Uhapšeni maloletnici sa međe biće raspoređeni u Teksasu

D. D. S.

24. 03. 2021. u 12:49

ADMINISTRACIJA predsednika SAD DŽozefa Bajdena zatražila je od Pentagona upotrebu vojnih baza za smeštaj rastućeg broja maloletnika koji ilegalno prelaze južnu američku granicu. Portparol Pentagona DŽon Kirbi rekao je novinarima da je Ministarstvo zdravlja i socijalne službe zatražilo da koristi objekte u bazi San Antonio i Fort Blis u Teksasu, za smeštaj neodređenog broja maloletnika uhapšenih posle prelaska granice iz Meksika.

БАЈДЕН ШАЉЕ ДЕЦУ МИГРАНТЕ У ВОЈНЕ БАЗЕ: Ухапшени малолетници са међе биће распоређени у Тексасу

FOTO: EPA

Pošto je predsednik Bajden brzo opozvao imigracionu politiku svog prethodnika Donalda Trampa, od izgradnje graničnog zida do zahteva da azilanti čekaju u Meksiku, ogromna plima migranata iz Centralne Amerike preplavila je južnu američku granicu.

NJihov broj je toliki da je preplavljena američka granična patrola započela puštanje privedenih migranata u SAD, ne trudeći se da im daje obaveštenja o sudu, ili čak u nekim slučajevima i testove za kovid-19.

No, poseban problem predstavljaju maloletnici bez pratnje, jer ih je više od 15.000 trenutno u pritvoru, dok vlasti upozoravaju da u objekte može da stane samo 10.000.

Ranije ove nedelje, fotografije iz improvizovanih šatorskih objekata u Teksasu probile su informativnu blokadu koju je Bajdenova administracija pokušala da nametne novinarima, pozivajući se na vanrednu situaciju u vezi sa korona virusom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREDVIĐANJA VAŠINGTON POSTA: Sumorna budućnost je pred NATO-om u Ukrajini