PUTIN O POVRATKU KRIMA: Veliko okupljalje - obnavljamo jedinstvenu i centralizovanu Rusiju

Novosti online

21. 03. 2021. u 14:17

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin smatra da je obnova Rusije kao jedinstvene centralizovane države ključna prekretnica poslednje dve decenije. On je nazvao ulazak Krima u sastav Rusije istorijskim događajem koji pokazuje jačanje države iznutra.

ПУТИН О ПОВРАТКУ КРИМА: Велико окупљаље - обнављамо јединствену и централизовану Русију

Foto: Depositphotos/ilustracija

- Glavna prekretnica je okupljanje, obnova Rusije kao jedinstvene, centralizovane države - rekao je predsednik televiziji „Rusija 1“.

- Na žalost, mi smo krajem devedesetih godina došli do veoma opasne crte iza koje nas je svašta moglo čekati. Međutim, mi smo zahvaljujući strpljenju, hrabrosti našeg naroda – govorim bez bilo kakvog preuveličavanja – upravo zahvaljujući ogromnom strpljenju, napornom radu i hrabrosti našeg naroda, običnih momaka, običnih vojnika koji su se suočavali sa velikom terorističkom pretnjom, uključujući na Severnom Kavkazu, uspeli da prevaziđemo te poteškoće, zadržimo, obnovimo državu, a zatim obnovimo i njenu ekonomiju - naglasio je Putin.

Po njegovom mišljenju, ekonomski pokazatelji pre dvadeset godina se kardinalno razlikuju od današnjih.

- A to je možda i najvažnije stvar koja je bila urađena, uzimam u obzir i socijalnu sferu i prihode i blagostanje građana - smatra šef države.

- Što se tiče povratka Krima i Sevastopolja, kako sam u svoje vreme govorio u "rodnu luku", to je, naravno, veoma značajan događaj. Istorijski, bez svakog preuveličavanja. To je rezultat jačanja naše države iznutra - uveren je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere