BITKOIN PONOVO PREŠAO SVE GRANICE: Približava se istorijskom rekordu od 61.500 dolara!

Novosti onlajn

20. 03. 2021. u 16:46

VREDNOST bitkoina ponovo je premašila granicu od 60.000 dolara. Danas oko 14.30 cena najstarije i najpopularnije kriptovalute na kratko je bila 60.035 zelenih novčanica, čime se približila istorijskom rekordu od 61.500 dolara.

БИТКОИН ПОНОВО ПРЕШАО СВЕ ГРАНИЦЕ: Приближава се историјском рекорду од 61.500 долара!

Foto: Free Images Pixabay

Digitalni novčić tako je u poslednja 24 sata zabeležio rast od 1 procenta.

Trenutno se bitkoinom trguje po ceni od oko 59.800 dolara.

Vrednost bitkoina i dalje je veća od dve najveće svetske kartičarske platne mreže, čija zajednička tržišna kapitalizacija iznosi 871 milijardu dolara, kao i od tri najveće svetske banke.

Tržišna kapitalizacija najstarije kriptovalute i dalje je iznad bilion dolara,

Analitičari ocenjuju da bi jedan od razloga za novi skok cene bitkoina moglo da bude obnovljeno interesovanje velikih investitora za ulaganje u kriptovalutu.

Naime, Morgan Stenli postao je prva velika banka u SAD koja svojim bogatim klijentima nudi pristup bitkoin fondovima.

Analitičar Blumberga Majk MekGlone nedavno je hrabro prognozirao da će bitkoin do kraja meseca uzleteti na nivo od 100.000 dolara. McGlone je inače bio jedan od retkih analitičara koji je imao hrabrosti da predvidi da će bitkoin skočiti na nivo od 50.000 dolara.

U međuvremenu je Indija najavila da će predložiti zakon kojim se zabranjuju kriptovalute, kažnjava svako ko trguje ili čak drži takvu digitalnu imovinu, što bi mogao biti udar za milione investitora. Nacrt zakona, jedan od najstrožijih u svetu koji je do sad predložen, zabranio bi posedovanje, izdavanje, rudarenje, trgovanje i prenos kripto-imovine.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)