NAROD JE SRAMOTA PREDSEDNIKA SAD: Amerikanci se izvinjavaju zbog Bajdenovih reči Putinu

Novosti online

20. 03. 2021. u 08:02

RUSKA ambasada u Vašingtonu dobija pisma Amerikanaca sa izvinjenjima zbog izjava predsednika Džozefa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina. Ambasador Anatolij Antonov kaže da je zahvalan za tu podršku.

НАРОД ЈЕ СРАМОТА ПРЕДСЕДНИКА САД: Американци се извињавају због Бајденових речи Путину

Foto: EPA

- Želeo bih da izrazim najdublju zahvalnost građanima Amerike koji su na adresu ambasade uputili pisma podrške razvoju prijateljskih odnosa između Rusije i Amerike. Mnogi od njih su izrazili neslaganje i izvinjavali su se zbog nepromišljenih izjava koje su se u poslednje vreme mogle čuti iz Vašingtona na račun Rusije - navodi se u objavi ambasadora na Fejsbuku.

Antonov je dodao da je za njega dirljivo to što Amerikanci razumeju da dijalog između dve zemlje treba da se gradi na ravnopravnoj osnovi i uz međusobno uvažavanje.

- Takav pristup Amerikanaca svedoči da potencijal za normalizaciju odnosa između ruskog i američkog naroda postoji - istakao je šef ruskog diplomatskog predstavništva.

On je, takođe, izrazio nadu da će američke vlasti imati sluha za ono što poručuju njihovi birači i da će prekinuti trend daljeg urušavanja odnosa koje ionako karakterišu konfrontacije.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je u sredu u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. 

Portparol Bele kuće Džen Psaki je potom rekla da Bajden ne žali zbog oštre izjave na račun predsednika Rusije.

- Predsednik je dao direktan odgovor na direktno pitanje - objasnila je ona.

Rusija je, u međuvremenu, pozvala Antonova u Moksvu radi konsultacija i preispitivanja odnosa sa Amerikom.

Ambasador bi danas trebalo da otputuje iz Vašingtona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)