"ŠARLI EBDO" OBJAVIO SKANDALOZNU KARIKATURU: Megan Markl kao DŽordž Flojd, najstrašnije napali kraljicu Elizabetu (FOTO)

Tanjug

13. 03. 2021. u 18:10

FRANCUSKI magazin "Šarli Ebdo" izazvao je bes nakon što je iskoristio smrt DŽordža Flojda da bi se narugao tvrdnjama Megan Markl o rasizmu na britanskom dvoru.

ШАРЛИ ЕБДО ОБЈАВИО СКАНДАЛОЗНУ КАРИКАТУРУ: Меган Маркл као Џорџ Флојд, најстрашније напали краљицу Елизабету (ФОТО)

Foto: EPA

Satirični magazin objavio je naslovnu stranu na kojoj je prikazana karikatura kraljice koja kleči na vratu Megan Markle, što je referenca na smrt Afroamerikanca DŽordža Flojda, kojeg je na taj način usmrtio beli policajac, piše britanski list "The Sun", a prenosi Tanjug.

Naslov na naslovnoj stranici glasio je: "Zašto je Megan napustila Bakingem”, a u balončiću iznad Megan piše "jer više nisam mogla da dišem“.

List "The Sun" odlučio je da ne objavljuje naslovnicu časopisa.

U maju prošle godine četiri policajca su 46-godišnjeg Flojda prikovala za zemlju, a zatim je Derek Šovin klečao na njegovom vratu skoro devet minuta, uprkos tome što je Flojd govorio da ne može da diše.

Nova naslovna strana "Šarli Ebdoa" usledila je nakon što je Megan Markl rekla da sin nje i princa Harija Arči nije postao princ nakon "zabrinutosti i razgovora" o tome "koliko će njegova koža biti tamna kad se rodi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)