BITKOIN NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Očekuje se da će dostići vrednost od 60.000 dolara

Novosti onlajn

13. 03. 2021. u 15:59

NAJPOPULARNIJA kriptovaluta juče se sasvim približila rekordu od 58.332 dolara, dok i danas ne prestaje da iznenađuje visinom dostignute vrednosti.

БИТКОИН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ИЗНЕНАЂУЈЕ: Очекује се да ће достићи вредност од 60.000 долара

Foto: Piksabej

Bitkoin je jutros prema platformi "Koindesk" dostizao vrednost od 57.400 dolara, a trenutno se najpopularnijom kriptovalutom trguje po ceni od 56.930 dolara.

Deo analitičara očekuje da će bitkoin prvi put u istoriji probiti granicu od 60.000 dolara.

Ovog puta investitori ulažu u bitkoin uglavnom zbog zaštite od očekivane buduće inflacije bez obzira na to što još nema razloga za preteranu zabrinutost oko rasta cena.

Rastu bitkoina svakako su doprinele i ohrabrujuće informacije o velikom interesu klijenata "Goldman Sachsa" za najpopularniju kriptovalutu.

U očima investitora bitkoin je sada poput zlata u digitalnom obliku - zaštita od svih nevolja koje će neizbežno uzrokovati divlje štampanje novca u režiji centralnih banaka, odnosno pre svega visoka inflacija i devalvacija klasičnih valuta. Kako cene zlata već nekoliko meseci lagano opadaju, postaje sve jasnije da je bitkoin doista preuzeo njegovu ulogu u mnogim portfeljima velikih igrača.

Veliki investitori uprkos visokoj ceni ne prestaju da ulažu u bitkon. Najnovije informacije su da je kompanija za poslovne analize MicroStrategy objavila da je kupila dodatni paket od 15 miliona dolara vrednih bitkoina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!