STARCA (86) DAVIO I UDARAO PESNICAMA PO GLAVI: Kalapišu potvrđena kazna za ubistvo Kasaša iz Belog Blata kod Zrenjanina

B.G.

13. 03. 2021. u 09:24

VIŠI sud u Zrenjaninu, u ponovljenom sudskom procesu, nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu, ukinuo prvostepenu presudu, osudio je, tridesetjednogodišnjeg Jozu Kalapiša, zbog ubistva Janoša Kasaša ( 86 ), opet na devet godina zatvora.

СТАРЦА (86) ДАВИО И УДАРАО ПЕСНИЦАМА ПО ГЛАВИ: Калапишу потврђена казна за убиство Касаша из Белог Блата код Зрењанина

Foto: V.M.

Ubistvo se dogodilo 15. jula 2019. godine, u večernjim satima u selu Belo Blato kod Zrenjanina, u kući nesrećnog starca, a prethodno ubica i njegova žrtva, popili su veću količinu rakije i obojca bili pod uticajem alkohola.

Kako je na ponovljenom suđenju utvrđeno, Jozo Kalapiš je zločin počinio sa smanjenom mogućnošću da shvati značaj tragičnog čina i upravlja svojim postupcima, posle žestoke rasprave sa osamdesetšestogodišnjim starcem, koji je u kući živeo sam. 

Nakon svađe, Kalapiš je nasrnuo na svoju žrtvu, davio ga rukama i udarao pesnicama po glavi, a od siline udaraca Kasaš je pao i udario o ivicu kreveta i zadobio teške povrede, od kojih je izdahnuo.

Bez obzira što neki meštani Belog Blata, nezvanično tvrde da Kalapiš nije počinio zločin i da mu je ubistvo podmetnuto, obzirom da je vrlo često pod dejstvom alkohola, on je sudski procesuiran i nakon odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, u ponovljenom postupku u Višem sudu u Zrenjaninu, osuđen na istu zatvorsku kaznu.

U prvostepenom postupku pred Višim sudom u Zrenjaninu, Jozo Kalapiš je osuđen na kaznu zatvora od devet godina, koja mu je u ponovljenom postupku, potvrđena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a