MOŽE DA PRENESE DVE TONE DROGE: Španska policija otkrila narko-podmornicu domaće radinosti, evo kako izgleda (FOTO)

tanjug

12. 03. 2021. u 23:17

ŠPANSKA policija objavila je danas da je zaplenila narko-podmornicu domaće radinosti koja je mogla da prevozi preko dve tone tereta.

МОЖЕ ДА ПРЕНЕСЕ ДВЕ ТОНЕ ДРОГЕ: Шпанска полиција открила нарко-подморницу домаће радиности, ево како изгледа (ФОТО)

Depositphotos

Policija je prošlog meseca naišla na podmornicu dugačku devet metara u izgradnju u Malagi, na jugu Španije, tokom šire međunarodne akcije protiv droge u kojoj je učestvovalo još pet zemalja i Evropol, prenosi AP.

Polupotopna podmornica širine tri metra izrađena je od fiberglasa i šperploča pričvršćenih za strukturni okvir, ima tri otvora na jednoj strani i obojena je u svetloplavu boju. Ima dva motora od 200 konjskih snaga.

Rafael Perez, šef španske policije, rekao je da podmornica nikada nije isplovila.

- „Mislimo da je trebalo da ode na pučinu kako bi se sastala sa matičnim brodom da preuzme drogu“, verovatno kokain, pre povratka u Španiju - rekao je Perez novinarima.

- „To je poput sante leda. U praksi gotovo sve to ide pod vodu osim vrha, što je jedini deo koji bi se mogao videti sa drugog broda ili helikoptera - rekao je Perez.

Slična plovila za šverc droge u prošlosti su otkrivena u Atlantskom okeanu, posebno u blizini Centralne i Južne Amerike, navodi AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega