PRELAZNI PREMIJER LIBANA UCENIO: Stanje je katastrofalno - sastavite vladu ili dajem ostavku!

Tanjug

06. 03. 2021. u 19:57

PRELAZNI premijer Libana Hasan Diab zapretio je danas da će prestati da obavlja svoje dužnosti kako bi izvršio pritisak na političare da formiraju novu vladu, upozorivši na katastrofalno stanje libanske ekonomije.

ПРЕЛАЗНИ ПРЕМИЈЕР ЛИБАНА УЦЕНИО: Стање је катастрофално - саставите владу или дајем оставку!

Foto: EPA

- Ako osamljivanje pomogne u formiranju vlade, spreman sam da mu pribegnem, mada je to protivno mojim uverenjima jer narušava celu državu i šteti Libancima - rekao je Diab u televizijskom govoru, preneo je Rojters.

Diab je stanje libanske ekonomije pokušao da ilustruje nedavnim incidentom u supermarketu u Bejrutu, u kojem su se kupci tukli zbog mleka u prahu.

- Da li svađa oko mleka predstavlja dovoljan podsticaj za prevazilaženje formalnosti i brušenje ivica kako bi se formirala vlada? - upitao je Diab.

Diabov kabinet podneo je ostavku nakon katastrofalne eksplozije u luci Bejruta 4. avgusta koja je opustošila centrani deo prestonice.

Mandatar Saad al Hariri nominovan je u oktobru, ali od tada nije formirao novi kabinet zbog političkog zastoja između njega i predsednika Mišela Auna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PODRŽAVAO REVOLUCIJU, SVETIO BRATA: Evo ko je muškarac koji je pretio eksplozijom u iranskom konzulatu u Parizu