SANKCIJA MNOGO, A REZULTATA NEMA: Ruski senator tvrdi da su Amerikanci u neprilici - neće uspeti da zaustave izgradnju "Severnog toka 2"

Novosti online

06. 03. 2021. u 15:36

SJEDINjENE Američke Države neće uspeti da zaustave izgradnju gasovoda "Severni tok 2", Vašington se neće rešiti na nove sankcije, koje ugrožavaju evropsku ekonomiju, smatra član međunarodnog komiteta Saveta federacije Sergej Cekov.

САНКЦИЈА МНОГО, А РЕЗУЛТАТА НЕМА: Руски сенатор тврди да су Американци у неприлици - неће успети да зауставе изградњу Северног тока 2

Foto: EPA

- Svi shvataju da ograničenja protiv "Severnog toka 2" nisu sankcije protiv Rusije, nego protiv Nemačke i drugih evropskih zemalja, koje su zainteresovane za direktno snabdevanje ruskim gasom. U Evropi su svesni da je to jeftinije i pouzdanije od isporuka gasa preko Ukrajine - rekao je senator.

Znajući to, Vašington neće preduzimati korake koji direktno štete evropskoj ekonomiji, smatra Cekov.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države već su u "neprilici" u pogledu sankcija protiv Rusije, jer "ih je veoma mnogo uvedeno, a zasad nema nikakvih rezultata".

- Međutim, jasno je da će se sve to nastaviti, jer Ukrajina ostaje sredstvo Vašingtona u borbi protiv Rusije - zaključuje Cekov.

Podsetimo, ukrajinske vlasti obratile su se administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena sa molbom da uvede Rusiji "novi sveobuhvatni paket sankcija". Prema rečima zamenika šefa administracije ukrajinskog predsednika Julije Sviridenko, nove sankcije bi trebalo da uključuje i čitav niz mera protiv gasovoda "Severni tok 2" budući da je obustava izgradnje tog projekta od ključne važnosti za Kijev.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri