BELGIJA NAJAVILA UBLAŽAVANJE MERA: Restorani, barovi, teretane i bioskopi otvaraju se 1. maja

Tanjug

06. 03. 2021. u 00:35

BELGIJSKI premijer Aleksander De Kro izložio je danas plan za ublažavanje ograničenja zaključavanja, iako broj zaraženih korona virusom i dalje raste, a restorani, barovi, teretane i bioskopi trebalo bi ponovo da se otvore 1. maja.

БЕЛГИЈА НАЈАВИЛА УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА: Ресторани, барови, теретане и биоскопи отварају се 1. маја

Foto: Tanjug/AP

- Situacija je i dalje vrlo delikatna. Moramo ostati oprezni i moramo učiniti sve da situacija ostane pod kontrolom - rekao je De Kro na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara, zdravstvenih stručnjaka i regionalnih lidera, prenosi Rojters.

Vlada je odlučila da će od ponedeljka 10 ljudi moći da se sastanu napolju, umesto došadanjih četiri, a studenti mogu da prisustvuju na 20 odsto predavanja uživo.

Belgija će takođe ukinuti zabranu putovanja u inostranstvo koja nisu hitna 18. aprila, neposredno nakon školskih praznika.

Mera kojom se u kući dozvoljava jedan posetilac i dalje ostaje na snazi.

Od 1. aprila Belgijanci bi trebalo da uživaju u tematskim parkovima i amaterskom sportu.

Aktivnosti u zatvorenom prostoru ponovo se otvaraju 1. maja, prenosi britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu