NA PRAGU SMO NOVOG HLADNOG RATA: Poslanik Bundestaga osuo paljbu po Amerikancima - sankcije Rusiji štete Nemačkoj!

Novosti online

04. 03. 2021. u 22:32

НА ПРАГУ СМО НОВОГ ХЛАДНОГ РАТА: Посланик Бундестага осуо паљбу по Американцима - санкције Русији штете Немачкој!

Foto: Ap Photo/Dmitrij Lovecki

UVOĐENJE novih američkih i evropskih sankcija protiv Rusije može izazvati napetost u odnosima između zemalja, koja se može uporediti sa vremenima hladnog rata, rekao je Sputnjiku poslanik berlinskog parlamenta Gunar Lindeman.

- Nove sankcije protiv Rusije nanose štetu našoj privredi i time štete Nemačkoj. Naravno, postoji rizik od novog hladnog rata. Upravo zbog toga treba da okončamo tu besmislenu politiku sankcija. Plašim se da će Evropska unija slediti primer sve većeg sankcionog pritiska na Rusiju. Dolaskom na vlast predsednika SAD DŽozefa Bajdena saradnja Amerike i EU je postala tešnja - rekao je Lindeman.

On je istakao da Vašington pokušava da izvrši pritisak na EU s ciljem da spreči realizaciju projekta "Severni tok 2“, s obzirom na to da SAD nameću Evropskoj uniji svoj tečni prirodni gas.

Podsetimo, Evropska unija je prvi put uvela sankcije u okviru novog globalnog režima za kršenje ljudskih prava protiv četvorice ruskih državljana zbog hapšenja Alekseja Navaljnog.  Kasnije su i Sjedinjene Američke Države uvele sankcije protiv sedam činovnika ruske vlade. SAD su na crnu listu unele i 14 institucija „zbog proizvodnje biološkog i hemijskog oružja“. Američke sankcije su usmerene protiv konkretnih osoba i organizacija, a uključivanje i izvozna i vizna ograničenja. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)