AMERIČKI RAZARAČ U STOPU PRATI RUSKU FREGATU: Nakon "Admirala Grigoroviča" u Port Sudan uplovio i "Vinston Čerčil"

Novosti online

01. 03. 2021. u 19:34

AMERIČKI raketni razarač „Vinston Čerčil“ uplovio je u luku Port Sudan, dan nakon što je u istu stigla ruska fregata „Admiral Grigorovič“.

АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ У СТОПУ ПРАТИ РУСКУ ФРЕГАТУ: Након Адмирала Григоровича у Порт Судан упловио и Винстон Черчил

Foto: EPA

Ratna mornarica SAD izvestila je da je uplovljavanje razarača u luku Port Sudan usledilo nakon posete američkog transportno-desantnog broda „Karston siti“ (24-26. februara), zamenika šefa Afričke komande kontraadmirala Endrjua Janga i direktora obaveštajne službe ove komande, kontraadmirala Hajdija Berga „sa ciljem daljeg razvoja partnerstva sa sudanskim oružanim snagama“.

- Zajedno sa prelaznom civilnom vladom Sudana želimo da uspostavimo partnerske odnose između naših oružanih snaga. Samo poslednjih nekoliko meseci smo svedoci povećanja kontakata između vojski - rekao je kontraadmiral Majkl Bejz, načelnik štaba američke ratne mornarice 6. Operativne američke flote.

Kako se naglašava, ova poseta će omogućiti vojnim rukovodiocima Sudana i SAD da nastave pregovore radi daljeg traganja za mogućnostima zajedničkog rada i stvaranja osnova za odnose koji su usmereni na osiguranje bezbednosti i stabilnosti u regionu.

- Mi se nadamo da ćemo ojačati naše prijateljstvo širenjem uzajamne saradnje na moru i kopnu - naglasio je kontraadmiral.

Ovo je prva poseta američkog ratnog broda Sudanu, nakon formiranja Afričke komande oružanih snaga SAD 2008. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri