BAJRAKTAR UDARIO NA RUSE: Erdoganov zet smatra da je njegov dron nepobediv, stigao oštar odgovor ruskog vojnog eksperta

Novosti online

28. 02. 2021. u 19:33

VOJNI analitičar Viktor Murahovski kritikovao je izjave Seldžuka Bajraktara, vlasnika turske kompanije "Bajraktar", koji je rekao da ruski sistemi za elektronsko ratovanje ne mogu ništa njihovim bespilotnim letelicama TB2.

БАЈРАКТАР УДАРИО НА РУСЕ: Ердоганов зет сматра да је његов дрон непобедив, стигао оштар одговор руског војног експерта

Foto: Depositphotos/Printscreen

Ruski stručnjak je rekao da turski biznismen ne poznaje dovoljno dobro ruske sisteme za elektronsko ratovanje, i istakao je da Rusija poseduje komplekse sposobne da "potisnu" satelitske i navigacione sisteme koje koriste bespilotne letelice, uključujući i Bajraktara.

- Njegova izjava je samo nerazumna reakcija na obaranje "Bajraktara" u nekim sukobima u kojima su korišćeni - rekao je Murahovski.

Armija Ruske Federacije poseduje više sistema koji predstavljaju popasnost za dronove, a među njima se najviše ističe TOR-M2KM. Taj sistem može istovremeno da prati čak 48 ciljeva, i kako navode stručnjaci dronovi nemaju šanse ako uđu u područje delovanja tog oružja.

Seldžuk Bajraktar je inače zet turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, i mnogi smatraju da se zahvaljujući tome nametnuo kao glavni proizvođač dronova za tursku vojsku.

Više o njegovom usponu i načinu na koji je napravio vojnu silu od Turske možete pročitati klikom OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri