ODOBREN BAJDENOV PAKET POMOĆI: Predstavnički dom izglasao - 1900 milijardi za ugrožene pandemijom korona virusa

Tanjug

27. 02. 2021. u 09:48

PREDSTAVNIČKI dom američkog Kongresa izglasao je danas paket novčane pomoći od 1.900 milijardi dolara za ugrožene pandemijom korona virusa koji je predložio predsednik SAD Džozef Bajden.

ОДОБРЕН БАЈДЕНОВ ПАКЕТ ПОМОЋИ: Представнички дом изгласао - 1900 милијарди за угрожене пандемијом корона вируса

Foto: Tanjug/AP Photo

U Predstavničkom domu se glasalo po partijskim linijama, 219 za, 212 protiv predloga, pa je nakon odobrenja Bajdenov zakon o pomoći za ugrožene pandemijom prosleđen u dalju peroceduru Senatu gde se očekuje pravni manevar demokrata s ciljem da ova mera bude konačno usvojena i bez podrške republikanaca, prenosi Rojters.

 - Američki narod mora da zna da je njihova vlada tu zbog njih - izjavila je predsedavajuća Predstavničkog doma, demokratkinja Nensi Pelosi.

Lider republikanske manjine Kevin Mekarti izjavio je da Bajdenov predlog predstavlja "razbacivanje novcem bez odgovornosti".

Paketom se obezbeđuje 1.400 američkih dolara direktnih isplata pojedincima i hitna finansijska pomoć domaćinstvima, malim preduzećima i lokalnim vlastima i vladama saveznih država, preneo je Glas Amerike.

Predviđene su naknade za nezaposlene, poreske olakšice za građane s nižim prihodima, dodaci za porodice s decom, ali i pomoć poslovnom sektoru, pre svih ugostiteljstvu, turizmu i avio industriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINI, IPAK, POMOĆ OD AMERIKE? Predstavnički dom Kongresa SAD za vikend odlučuje o usvajanju spornog zakona