BAJDEN ŽURI DA "OBRADUJE" SVET: Ruski senator oštro o poslednjim potezima nove američke administracije

Novosti online

27. 02. 2021. u 08:48

RUSKI senator Aleksej Puškov prokomentarisao je najavu američkih zvaničnika da će Rusiji uvesti nove sankcije rekavši da se sve to radi po uzoru na nekadašnjeg "demokratskog gurua" Baraka Obame.

БАЈДЕН ЖУРИ ДА ОБРАДУЈЕ СВЕТ: Руски сенатор оштро о последњим потезима нове америчке администрације

Foto: EPA

- Sa jedne strane bombarduju Siriju, sa druge uvode nova ograničenja Rusiji. Žure da obraduju svet, a pre svega rusofobsku publiku, kao što je to svojevremeno činio njihov guru Barak Obama koji je upropastio po pitanju spoljne politike SAD sve što je mogao - napisao je Puškov na svom Telegram nalogu.

Istovremeno, Puškov je rekao i da bi novi američki predsednik Džozef Bajden mogao iz svega toga da izvuče pouku da ne učini istu grešku kao njegov prethodnik.

Ruski mediji podsećaju da je portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila novinarima da SAD planiraju da uvedu nove sankcije Rusiji u narednih „nekoliko nedelja“.

Ona je naglasila da nove će nove sankcije uključiti nekoliko „komponenata“ ograničenja, pre svega zbog navodnog mešanja Moskve u američke izbore, hakerske napade, kao i za navodne nagrade talibanima za broj ubijenih američkih vojnika.

Inače, zvanična Moskva je u više navrata odbacila sve te optužbe.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest