POTREBNE SU NAM VAKCINE, A NE OBJAŠNJENJA: Bugarski ministar zdravlja na ivici strpljenja

Novosti online

25. 02. 2021. u 23:49

ПОТРЕБНЕ СУ НАМ ВАКЦИНЕ, А НЕ ОБЈАШЊЕЊА: Бугарски министар здравља на ивици стрпљења

Foto FZO RS

Bugarsko Ministarstvo zdravlja ponovo je izrazilo nezadovoljstvo zbog odlaganja isporuka vakcina „AstraZeneka“. Potrebne su nam vakcine, a ne učtiva objašnjenja, poručuju u Sofiji.

Kako je rekao ministar zdravlja Kostadin Angelov, u Ministarstvu su „krajnje neprijatno iznenađeni“ nepoštovanjem ugovora od strane proizvođača.

On je objasnio da je Bugarska ovog meseca dobila 117.000 doza vakcine, umesto 450.000.

- Štaviše, juče smo saznali da će Bugarska 1. marta dobiti, najverovatnije, 52.800 doza umesto očekivanih 142.437 - rekao je Angelov.

Ministarstvo se, kako je naveo, već obraćalo kompaniji zbog kašnjenja u isporukama i da je jasno stavilo do znanja da je država spremna da pošalje avion za vakcine, ali da avion i dalje „stoji i čeka“.

- Dve nedelje smo čekali jasan i precizan odgovor. Ali, nismo ga dobili - rekao je ministar.

Umesto jasnog odgovora, Bugarska je dobila samo pismo koje s objavili mediji o tome da „AstraZeneka“ neprekidno ulaže napore da izađe na kraj sa izazovima i da se nada da će uspeti da dostavi vakcine u Bugarsku.

- Poštovani predstavnici ‘AstraZeneka’, da budemo jasni: nama su potrebne vakcine, a ne učtivost. Isporučite nam naše vakcine - rekao je ministar.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)