EVROPSKI SUD ZATRAŽIO: Ruska vlada da oslobodi Navaljnog

Tanjug

17. 02. 2021. u 16:07

EVROPSKI sud za ljudska prava zatražio je od ruske vlade da pusti na slobodu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, navedeno je u saopštenju objavljenom danas na sajtu Suda.

ЕВРОПСКИ СУД ЗАТРАЖИО: Руска влада да ослободи Наваљног

Foto AP

Sud je 16. februara 2021. odlučio da zatraži od vlade Rusije da oslobodi Navaljnog prema pravilu 39 Poslovnika Suda, preneo je Rojters.

Ova mera treba odmah da se primeni, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

HOCELI SAD ILI ODMAH

17.02.2021. 16:21

KOJA JE TO PISURIJA, zar oni misle da je Rusija toliko naivna, i da njihove placenike oslobadja zasluzene i izrecene kazne. Sibir je mesto za drzavne neprijatelje (petokolonase) a njegovi mentori neka placu, on ce odradit zasluzenu kaznu, a oni mogu na glavu da se nasade. BEZOBRAZLUK! GDE SE ONI JOS NECE UMESAT.

Sima

17.02.2021. 17:10

Ovaj skorumpirani i mafijaški sud traźi od Rusa da puste ovog kriminalca?! Pa nije to Srbija? da joj diktira i kurta i murta,zaboravili da je to velika Rusija, u kojoj važi samo njihov zakon. Oni su isto što i Ameri,nijedan tuđi sud im nemože ništa,ovi glupani to znaju al eto probaju. Sve međunaridne sudske institucije treba srušiti. To je veštaški sud stvoren od skorumpiranih sudija. Njih zanima samo istok i Balkan, al na zapad nesmu ni da pisnu.

vladimir

17.02.2021. 17:39

Jako je teško urazumiti anglosaksonski "blok", koji sa dijagnozom OMETENIH u RAZVOJU, uporno traži od "džina" da bude pokoran!? Ponavljam, vaša jedina narcisoidnost i "hrabrost" potiče iz saznanja da Rusija ima RAZUM i strpljenje, kao NORMALNA država, i da će kontrolisati vaše provokacije! Tu je vaša jedina snaga, a sve to bi prestalo u SEKUNDI da vam kojim slučajem zapreti! Koliko ste i jadni i bedni!

MiR

17.02.2021. 18:16

Nije ga vlada ni ztvorila, nego RUSKI SUD jer je kriminalac. Rusija ima RUSKI SUD, i u njegov rad niko ne sme da se mesa, pa ni ruska Vlada, a kamoli neko iz drugih drzava! Evropski sud neka gleda svoja posla!

buki

17.02.2021. 19:59

Evropski sud za ljudska prava bi trebalo da zna kako nikoga ne oslobađa ili osuđuje nečija vlada, nego sud koji je nezavisan u odlučivanju. Kakav je to sud koji zahteva politički pritisak na drugi sud? Zapadnjaci su potpuno izgubili kompas koristeći različite aršine za merenje istih pojava, pa ne znaju više ni šta govore.