ATENTAT NA KOMANDANTA VOJSKE U DONJECKU: Teško povređen u eksploziji automobila, zahuktava se sukob na istoku Ukrajine

Novosti online

15. 02. 2021. u 09:54

KOMANDANT jednog od bataljona Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike zadobio je više rana od gelera nakon što je aktivirana eksplozivna naprava u automobilu, saopštio je portparol Narodne milicije.

АТЕНТАТ НА КОМАНДАНТА ВОЈСКЕ У ДОЊЕЦКУ: Тешко повређен у експлозији аутомобила, захуктава се сукоб на истоку Украјине

Foto: Printscreen

- Oko 8 časova (6 časova po srednjoevropskom vremenu), nakon aktiviranja eksplozivne naprave u automobilu, kao rezultat terorističkog čina, komandant prvog bataljona treće brigade Narodne milicije DNR zadobio je višestruke rane na donjim ekstremitetima - rekao je portparol.

Ranije je objavljeno da je izvršen pokušaj ubistva komandanta jedne od jedinica Narodne milicije u Gorlovki. U njegovom automobilu eksplodirala je eksplozivna naprava, a ranjeni su komandant i njegova ćerka.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima u kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmene vatre.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)