TURCI NAPALI RUSKU VOJNU BAZU? Obaveštajna istraga u toku, "Kasirge" pružaju podršku džihadistima

Novosti online

13. 02. 2021. u 15:02

RUSKI mediji prenose za sada nepotvrđenu informaciju da su turske jedinice bile umešane u nedavni napad na rusku bazu Hmejmim u sirijskoj provinciji Latakija.

ТУРЦИ НАПАЛИ РУСКУ ВОЈНУ БАЗУ? Обавештајна истрага у току, Касирге пружају подршку џихадистима

Foto: Depositphotos/Printscreen

Obaveštajne službe su pokrenule istragu o napadu koji se desio u utorak, a u kom je džihadistima podršku navodno pružila turska vojska višecevnim raketnim bacačima TRG-300 Kasirga, koji imaju domet od 120 kilometara.

Malo pre raketnog napada na Hmejmim, u kom nije bilo žrtava zbog pravovremene reakcije ruske PVO, primećene su bespilotne letelice u tom području, a mediji prenose da su u pitanju turski izviđački dronovi.

Ubrzo nakon napada, ruske i sirijske vazdušne snage pokrenule su napade na položaje džihadista, uključujući i napad dronovima kamikazama na Turkestansku islamsku partiju.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku