NOVI SOJEVI KORONE PRETE FRANCUSKOJ: Vlasti sve više razmišljaju o uvođenju opšteg karantina

G. ČVOROVIĆ

12. 02. 2021. u 13:18

U FRANCUSKOJ sve više razmišljaju o vraćanju opšteg karantina.

НОВИ СОЈЕВИ КОРОНЕ ПРЕТЕ ФРАНЦУСКОЈ: Власти све више размишљају о увођењу општег карантина

Foto Tanjug-AP

Zdrastveni radnici se zalažu za produžetak zimskog raspusta na dve nedelje. Vlasti odgovaraju da će to učiniti samo u krajnjoj nuždi. U nekim regionima, međutim, situacija je napeta. Tako je u istočnom departmanu Mozel, sa oko milion stanovnika, trenutno zatvoreno 5 škola sa 48 razreda, što je rezultat strogog protokola gde se đaci sada stavljaju u karantin ne samo u slučaju zaraze, već i kontakta jednog od učenika s obolelim od novih varijanti kovida.

Naročito su zabrinjavajuće nove varijante koje su sada prisutne u Evropi i koje neki epidemiolozi karakterišu kao "epidemiju usred epidemije". Na umerene oblike južnoafričke varijante prema nekim istraživanjima, cepivo "Astrazeneka", koja se trenutno daje zdravstvenim radnicima u Francuskoj, efikasno je svega 22 odsto.

U Francuskoj su prema poslednjim raspoloživim podacima bila 21.033 novozaražena i 360 preminulih za poslednja 24 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela