NOVI SOJ KORONE ZARAZIO I VAKCINISANE: Oboleo 21 štićenik u italijanskom domu za stare

Milica Ostojić - Specijalno za "Novosti" iz Rima

08. 02. 2021. u 16:46

U STARAČKOM domu u provinciji Modena otkriveno je da je 21 osoba zaražena novim sojem korona virusa, i to nakon vakcinisanja sveukopnog osoblja i korisnika ove ustanove.

НОВИ СОЈ КОРОНЕ ЗАРАЗИО И ВАКЦИНИСАНЕ: Оболео 21 штићеник у италијанском дому за старе

Foto EPA

Naime, oni su vakcinisani 11. januara, a drugi krug imunizacije usledio je 1. februara, a potom je izvestan broj osoba pokazao simptome koji se povezuju sa Kovidom-19, nakon tri dana od druge doze, urađen je tampon test i, jedna trećina korisnika doma je bila pozitivna.

Šta se zapravo dogodilo razmatraju strunjaci za koronu, jer su te osobe primile Fajzerovu vakcinu. Oni su bili u kontaktu sa virusom dan pre drugog kruga vakcinisanja ili samo koji dan pre revakcinacije.

Lekari upozoravaju na oprez između dva vakcinisanja, kao i najmanje sedam dana nakon revakcinacije strogo pridržavanje svih zaštitnih mera, jer se imunitet ne stvara odmah  nakon vakcinisanja.

Takvo upozorenje u Italiji više je nego značajno jer je u više regiona evidentriran novi soj engleske varijante virusa, a zabrinjavajuće vesti stižu iz EU, nakon jednog slučaja iz Nemačke, u blizini Osnabrika, gde se takođe u staračkom domu nakon drugog kruga vakcinisanja pojavilo 14 pozitivnih na korona virus i to na onaj engleske varijante, takođe vakcinisani Fajzerovom vakcinom.

U Italiji kreće kampanja da se organizuje vakcinisanje 24 sata dnevno i dostigne broj od 250.000 vakcinisanih u jednom danu, bila bi to reč o jednoj „kolosalnoj operaciji“ ali je evidentno da u Italiji za sada, nema dovoljno vakcina za takav masovni poduhvat, koji podrazumeva i organizaciju koju država još nije uspela da napravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri