RUSIJA SE NAORUŽAVA: Potrebno još hipersoničnog oružja

Novosti online

05. 02. 2021. u 19:21

NABAVKA dodatnog hipersoničnog i preciznog oružja velikog dometa bila je glavna tema na sastanku kojim je predsedavao ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

РУСИЈА СЕ НАОРУЖАВА: Потребно још хиперсоничног оружја

"Kindžal" torpedo jači od najvećih brodova / Foto Ministarstvo odbrane RF

„Razvoj visoko preciznog naoružanja velikog dometa i opremanje Oružanih snaga je pod posebnom kontrolom predsednika Rusije. U aprilu je neophodno izvestiti šefa države o tome šta se radi u ovom pravcu“, rekao je Šojgu na sastanku održanom u Vojno-industrijskoj korporaciji „Mašinostrojenije“.

Prema rečima ministra „na osnovu zajedničkog proračuna Generalštaba i Ministarstva industrije i trgovine, organizovan je rad na dodatnim nabavkama hipersoničnog i visoko preciznog oružja velikog dometa“.

„Danas ćemo razgovarati o predlozima za izvore finansiranja i o stanju proizvodnih industrijskih pogona za ispunjavanje zadatka“, rekao je Šojgu.

„Mašinostrojenije“ je deo korporacije za taktičko raketno naoružanje i proizvođač raketnog naoružanja i svemirske tehnologije. Kompanija je razvila supersoničnu raketu „Cirkon“, koja je projektovana za naoružavanje višenamenskih nuklearnih podmornica „Jasen-M“ i „Haski“, brodova, kao i hipersonični raketni sistem „Avangard“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u decembru prošle godine predsedavao proširenom sednicom odbora Ministarstva odbrane i naglasio je ministarstvo, uprkos pandemiji kovida, izvršilo sve zadatke u 2020. godini.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)