ČLAN TIMA SZO: Istraga u Vuhanu teče veoma dobro

Tanjug

02. 02. 2021. u 13:45

ISTRAGA Svetske zdravstvene organizacije o poreklu korona virusa u Vuhanu odvija se "veoma dobro", rekao je Piter Dašak, član tima koji je danas posetio centar za kontrolu zoonskih bolesti u gradu u kojem su zabeleženi prvi slučajevi kovid-19.

ЧЛАН ТИМА СЗО: Истрага у Вухану тече веома добро

Foto: EPA

Piter Dašak je novinarima rekao da je misija „odlična" i da napreduje „veoma dobro", dok je vođa tima Piter Ben Embarek klimnuo glavom na pitanje da li im je omogućen dovoljan pristup u Vuhanu, prenosi Gardijan.

Nakon obilaska centra Dašak je rekao da je tim održao veoma informativan sastanak, a na tviteru je objavio i da su se eksperti SZO susreli sa ključnim osobljem zaduženim za nadzor stoke, sa kojima su imali detaljnu diskusiju.

Osim toga, stručnjake su u hotelu posetili zvaničnici iz vuhanskog centra u kojem se čuva krvna plazma koja je tokom prošle godine prikupljena od oporavljenih kovid pacijenata.

Tim je jutros posetio centar za kontrolu zoonskih bolesti u Vuhanu u provinciji Hubej, a u nedelju su posetili pijacu ribe i morskih plodova u istom gradu, u kojem su se pojavili prvi klasteri zaraženih korona virusom.

Istraga ima za cilj da utvrdi kako je virus sa životinja prešao na ljude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni