RUSIJA VIŠE NEĆE DA ĆUTI: Zaharova žestoko odgovorila nemačkim političarima

Novosti online

28. 01. 2021. u 16:21

РУСИЈА ВИШЕ НЕЋЕ ДА ЋУТИ: Захарова жестоко одговорила немачким политичарима

Foto: EPA

IZJAVE nemačkih političara o unutrašnjoj politici Rusije su nedopustive, Moskva namerava da to stavi do znanja Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Što se tiče izjava koje sebi dozvoljava nemačka strana, a posebno gospodin Masa i mnogi drugi predstavnici, ali pre svega on, zaista mnoge od njih u poslednje vreme dovode u nedoumicu. Mogu da kažem da ćemo uskoro obavestiti Ministarstvo spoljnih poslova Nemačka da smatramo da su takve izjave nedopustive - rekla je Zaharova na redovnom brifingu.

Ranije je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas pozvao na oslobađanje pritvorenih učesnika nedozvoljenih protesta održanih u Rusiji 23. januara, koji su „mirno protestovali“ i za čije pritvaranje „nema osnova“. Osim toga, Mas je izjavio da Berlin namerava da prati suđenje ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom, a zatim da razmatra reakciju na njega u Savetu Evrope.

Neodobrene protestne akcije održane su u subotu u različitim gradovima Rusije. Pristalice opozicionog lidera Alekseja Navaljnog pozvale su ljude da izađu na ulice. Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Generalno tužilaštvo više puta su upozoravali na odgovornost i organizatora i običnih učesnika na neodobrene akcije.  

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je posavetovalo strane političare koji komentarišu situaciju sa Navaljnim da poštuju međunarodno pravo i pozabave se problemima u svojim zemljama, a u ponedeljak je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov primetio da su izjave zapadnih političara na ovu temu kao prekopirane. Sa svoje strane, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov istakao je da Kremlj ne namerava da sluša izjave iz inostranstva o Navaljnom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Mama

28.01.2021. 16:55

Nemci su losi djaci;nista nisu naucili i opet cackaju mecku!Samo ima i u Nemackoj ostecenih ljudi spajanjem dve Nemacke i onih koji gube posao zbog stranaca svih vrsta i onihkoji su platili posleratni ceh dok su se zlikovci naselili u Americi!!!Puci ce taj cir uskoro!

Potok

29.01.2021. 07:19

Fašistička njemačka se osilila trebajoj odma dat po nosu da nebi bilo prekrasno kao u drugom sveskom ratu, ali sada akose ne curiknu biće im hiljadu puta gore.