BAJDENOV GOVOR NAKON INAUGURACIJE: Pobedila je demokratija, želim da ujedinim SAD (FOTO)

Tanjug

20. 01. 2021. u 18:23

DžO Bajden položio je zakletvu kao 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država. On je u prvom predsedničkom govoru poručio kako želi da ujedini Ameriku.

БАЈДЕНОВ ГОВОР НАКОН ИНАУГУРАЦИЈЕ: Победила је демократија, желим да ујединим САД (ФОТО)

Foto: EPA

Bajden se zakleo pred sudijom Vrhovnog suda SAD Džonom Robertsom.

Pre njega, zakletvu je položila potpredsednica Kamala Haris pred sudijom Vrhovnog suda SAD Sonjom Sotomajor.

Novi predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je u ovom trenutku pobedila demokratija, a da on želi da ujedini SAD.

On je u prvom govoru kao predsednik SAD, a nakon polaganja zakletve rekao da se danas slavi cilj - demokratija.

- Volja naroda se čula i naučili smo ponovo da je ona dragocena ali i krhka i u ovom trenutku demokratija je pobedila - rekao je Bajden.

On je kazao da je pre nekoliko dana nasilje pokušalo da poljulja temelje države, ali da zna da je američki ustav otporan i da je nacija snažna.

Kako je rekao, snaga države ne zavisi od pojedinaca već od svih Amerikanaca i unije.

Bajden je istakao da je pred SAD mnogo izazova, pre svega pandemija virusa korona, klimatske promene, borba protiv terorizma i rasizma, a borba protiv toga zahteva puno više od pukih reči i jedinstvo.

- Želim da ponovo ujedinim SAD i pozivam sve Amerikance da mi se pridruže. Ujedinimo se da se borimo protiv neprijatelja. Ljutnju, mržnju, bezakonje uz jedinstvo možemo ispraviti, dati dobra radna mesta, pobediti virus, nagrađivati rad - rekao je Bajden.

On je dodao i da bez jedinstva nema mira već samo ogorčenosti.

- Garantujem vam da nećemo podbaciti, to nikada nismo kada smo radili zajedno. Okrenimo novi list i počnimo da slušamo i gledamo jedni druge - poručio je Bajden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije